Na most erett meg bennem a vagy, hogy egy ujabb bejegyzest dobjak ossze.(eleg nehez ravenni magam, hogy sorba vegyek mindent, es leirjam ide)

Most sem fogok tulsagosan reszletes leirni, es a fenykepekre is varnotok kell meg kicsit, de azert a legerdekesebb dolgokat megosztom veletek.

Kezdeskent annyit tudok elmondani, hogy a tabor nagyon kiraly!!!  
Reggeli 7.30 es 8.30 kozott valtozik egyelore, kessobb 7.30 lesz ha a gyerekek is megjonnek, ebed 12.30, vacsora 6 orakor. A kaja finom, van mindig salata es zoldseges, amik bar nem olyanok mint a hazai, de jo. Munka nem tul nehez, egyutt dolgoztunk sok mindenkivel, leginkabb pakolas volt eddig, meg funyiras, festes. 
Nemreg megjott Peti es most mar csak ketten vegezzuk ezeket a munkakat, a tobbiek treningeken vesznek reszt es a sajat activity-ukhoz csinaljak a dolgukat.
Van egy kis golfkocsink amivel lehet menni a taboron belul (eleg nagyok a tavolsagok, ezert szukseg van ra+nehezebb cucokat is tudunk rajta vinni, mert a karbantartosnak van egy platoja). 

Kb 45-en vagyunk, legtobben brittek, van par lengyel, cseh, amerikai, uj-zelandi, ausztral,  magyarbol meglepoen sok, vannak kolumbiaiak, egy torok lany (o nagyon aranyos :) ).  Mindenkinek jofej, kozvetlen, lehet veluk poenkodni, jatszani, szoval tenyleg jo.

Van egy kozos helyisegunk is, itt van tv, dvd, billiard, csocso (ez amugy ragad, es csak ping-pong labdaval lehet jatszani XD) Altalaban itt toltjuk az esteket, filmeket nezunk, kozben beszelgetunk, billiardozunk. 

Amiota megjott a Peti egyre izgalmasabb dolgok tortennek.  Eloszor egy eger volt a szobankban, amit aztan lekuldtunk egy lyukon, es betomtuk. Ezutan a Peti is es en is talaltunk megunkon egy-egy kullancsot. O delutan, ezert meg egy kedves neni ki tudta neki szedni, en viszont csak fel 12-kor vettem eszre, es meg az assistant nurse se tudta, hogy hogy lehetne kiszedni sima csipesszel. Amugy ez egy angol lany, nagyon vicces, meg kedves, csak semmit nem ert a noverkedeshez. 
Ezek utan kimentem a masik kozos fahazba, ahol a szamitogepek vannak, es ott talaltam Jersent (kolumbiai gyerek) es Arturot, akik vegul segitettek kiszedni. En legalabb 5 eve nem lattam kullancsot, illetve akkor sem lattam, mert masok szedtek ki, szoval fogalmam sem volt, hogy hogy lehet nem osszenyomni a fejet. De ok legalabb elmeletben tudtak, hogy hogy kell, es a napokban lattak is egy hasonlo muveletet, szoval sikeresen eltavolitottuk a kullancsot, es mehettem aludni. 

Masnap (ez volt ma) mar csak annyi tortent, hogy nekimentem egy zuhanykabinnak, ami az egyik fahaz kozepen volt, es megvagta a vallamat, ami aztan verezni is kezdett. De semmi komoly nem tortent amugy, nagyon jol elvagyunk itt. :) 

Most kezdem erezni, hogy belelendultem, ezert inkabb irok a taborrol is. 
Az irodaban dolgoznak a tabor igazgatoi, Steve es Pauline, valamint az irodas lany Becky. Mindannyian nagyon kedvesek es segitokeszek, barmikor be lehet menni hozzajuk ha kerdesunk van. 

Minden gyerekfelugyelonek van sajat feladata, amit tanit majd a gyerekeknek, es amivel foglalkozik a tabor ideje alatt. Ezek kozul amik eszembe jutnak : 

  • GoKart
  • ijaszat
  • golf
  • kuzdosportok
  • szertorna
  • woodshop (ennek nem tudom a magyar nevet, minden felet csinalnak fabol egy muhelyben)
  • kotelpalya
  • falmaszas
  • uszas
  • kajak-kenu-evezes
  • drama
  • foto-video
  • keramia
  • mountain bike
  • sportpalya( foci, kosar, ropi, floorball, baseball, amerikai foci)

Es most nagyjabol ezek jutottak eszembe. De ebbol latszik, hogy jo sok minden van itt es tenyleg jo kiprobalni oket.
Amugy a to nagyon kellemes, mindig vizimentok figyelik a vizet, de a masik oldalon van egy rendes strand is, ami mar nem a taborhoz tartozik, ide is ki lehet menni furdeni szabadnapon.

Ma egy izgalmasnak igerkezo rodeora mentunk ki, de a helyszinen kiderult, hogy ez csak egy falunaphoz hasonlithato rendezveny, elo rock-blues-country zene szolt, es tele volt a hely igazi amerikai videki emberekkel, valodi redneck.....nagyon vicces volt, amugy egesz jol elvoltunk, csak mindenki a rodeo miatt ment ki..... 

Na puszi es udvozlet mindenkinek, aki meg olvas, ne adjatok fel, probalok irni gyakrabban.... :)
Kommenteljetek, kerdezzetek, es valaszolok. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://foldkoruliutazasaim.blog.hu/api/trackback/id/tr784593181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ruuk 2012.06.17. 18:43:07

FOTÓÓÓK! :) Amúgy meg gyakrabban is aktivizálhatnád magad!

Almási Dániel 2012.06.17. 19:18:42

nemsokara rakok fel fotokat. es probalok gyakrabban irni. :)

a-apa 2012.06.26. 23:10:54

Na hali! Sok szép kaland...kullancs ha nincs csipesz akkor vatta, finoman, lazán csak körbe kell tekergetni az állatka körül, beakad és szépen kicsavarodik óramutató járásával egyezően...Fertőtlenítés!Nagyon fontos, ahogy minden sérülésnél is.A nurse kész volt mi, semmire sem tudott figyelni:)Semmi fotó???Várjuk nagyon!PUSZ

Almási Dániel 2012.07.02. 03:38:11

@a-apa:
Van csipesz, vattank nincsen amugy sem, es fertotlenitettem termeszetesen. :)
süti beállítások módosítása